تهران، اتوبان مدرس، بلوار نلسون ماندلا، خیابان کاج‌آبادی، پلاک 20
22045074 - 021​

مدیرعامل فولاد اقلید، صدور مجوز برای ورود تکنولوژی‌های موردنیاز صنعت فولاد را الزامی دانست

مدیرعامل فولاد اقلید، صدور مجوز برای ورود تکنولوژی‌های موردنیاز صنعت فولاد را الزامی دانست

مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس به تشریح مهم‌ترین برنامه‌های این شرکت پرداخت و تصریح کرد:‌ افرادی هستند که ادعا می‌کنند، می‌توانیم در داخل بخشی از تکنولوژی موردنیاز را بسازیم ولی عملاً کارشناسان می‌گویند که این توان وجود ندارد و از آن‌طرف قانون اجازه ورود این نیازها را نمی‌دهد و این باعث شده که کار ما قفل شود.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد اقلید، مهندس رضا شریفی در گفتگو اختصاصی با معدن ۲۴ درباره تاریخچه و مهم‌ترین برنامه‌های در دست اجرای این شرکت اظهار کرد: شرکت فولاد اقلید پارس در بهمن‌ماه سال ۱۴۰۰ تأسیس شد و در فروردین ۱۴۰۱ جواز تأسیس آهن اسفنجی با ظرفیت یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن به روش احیای مستقیم در شهرستان اقلید صادر شد.

 

او افزود: این شرکت با سرمایه‌گذاری ۵۱ درصدی شرکت توسعه معادن و فلزات، ۳۰ درصدی چادرملو و ۱۹ درصدی ایریتک تأسیس شد و سرمایه اولیه آن ۱۰۰ میلیارد تومان بود که با پیش‌بینی پروژه بنا بر ۶۰۰۰ میلیارد تومان در طی سه سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

 

 

مدیرعامل شرکت فولاد اقلید پارس ادامه داد: با توجه به مباحث مختلف ازجمله افق فولاد تا ۱۴۰۴ شرکت توسعه معادن و فلزات ۵ میلیون تن را متقبل شده است که یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار تن آن توسط شرکت ما به ثمر خواهد رسید. ما زمین‌مان به وسعت ۱۰۰ هکتار در شهر اقلید از منابع طبیعی تحویل گرفتیم. عملیات دیوارکشی و برق‌رسانی و جاده‌سازی به پایان رسیده است. تا الآن عددی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و پیشرفت ۷ درصدی درکل مجتمع داشته‌ایم. در ۱۴۰۴ با برنامه‌ریزی که شرکت پیمانکار ما ایریتک دارند که از بزرگ‌ترین پروژه‌های پیمانکاران احیا کشور هستند در بهار ۱۴۰۴ به بهره‌برداری و ظرفیت اسمی خواهیم رسید.

 

 

شریفی با اشاره به موقعیت جغرافیایی شهرستان اقلید توضیح داد: شهرستان اقلید به دلیل موقعیتی که دارد در چهار استان با فاصله یکسان قرار دارد. اقلید با استان یزد، فارس، کهگیلویه و اصفهان فاصله ۲ تا ۲.۵ ساعت فاصله دارد. همچنین اقلید در مجاورت دو راه اصلی کشور یعنی آزادراه اصفهان – شیراز و آزادراه مشهد – شیراز قرار داریم. با فاصله ۶ کیلومتری به ریل سراسری کشوری هستیم.

 

او ادامه داد: در خصوص گاز هم ما ایستگاه تحلیل فشار خط ۵۶ اینچ ایران و ترکمنستان در مجاورت خط ما قرار دارد. با کمکی که مسئولان استانی انجام دادند تمام مجوزهای مربوطه زیست‌محیطی، آب، برق و گاز صادرشده است.

 

 

مدیرعامل فولاد اقلید پارس عنوان کرد: از اولویت‌های پروژه ما مصرف پساب است. ما اولین پروژه فولادی کشور هستیم که پایه کارمان پساب است. ما حتی یک لیتر از آب‌های شرب و زیرزمینی شهر اقلید استفاده نخواهیم کرد. در حال حاضر در شهر اقلید تصفیه‌خانه فاضلابی وجود دارد که همین الآن ۱۰۰ لیتر تولید می‌کند که به دلیل گران بودنش مشتری ندارد. با توافقی که با آبفای استان و شهرستان داشتیم ۷۰ لیتر این آب را خریداری کردیم و تا چند ماه آینده جهت کارهای زیربنایی استفاده خواهیم کرد.

 

او ادامه داد: اولویت بعدی این پروژه دوست بودنش با محیط‌زیست است. از جدیدترین تکنولوژی‌های محیط‌زیستی در این پروژه استفاده‌شده است. به‌طوری‌که کمترین آلایندگی را خواهد داشت. ما طرحی را از طرف شرکت دانش‌بنیان با یک توافق‌نامه‌ای انجام دادیم که تمام آلاینده‌های محیطی را به سرمایه‌گذاری تبدیل می‌کند. ما آلاینده‌ها را توسط این طرح مجدداً در چرخه قرار می‌دهیم و به شمش فولادی تبدیل می‌کنیم.

 

 

شریفی اضافه کرد: این طرح ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم خواهد داشت و ۶۰۰۰ نفر اشتغال غیرمستقیم. ۸۵ درصد این طرح کاملاً بومی است و در کشور ساخته‌شده است و ۱۵ درصد دیگر ابزار دقیق است که با چند شرکت دانش‌بنیان توافق کردیم که آن را هم داخلی کنیم تا یک پروژه بومی‌سازی و داخلی سازی شده باشد. با توجه به وضعیت تولید آهن اسفنجی امیدواریم بعد از بهره‌برداری بحث صادرات را پیگیری کنیم. به دلیل جذابیت‌هایی که آهن اسفنجی برای بازارهای آسیا و بازارهای دور دارد در حال بازاریابی هستیم و به موفقیت‌های خوبی رسیدیم.

 

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اصلی‌ترین چالش‌های تولید و صادرات محصولات فولادی گفت: اصلی‌ترین چالش ما در صنعت کشور انرژی پایدار است. در حال حاضر بستر وجود دارد ولی این نگرانی وجود دارد که در زمان افتتاح و بهره‌برداری با چالش‌هایی مواجه شویم. ولی اقداماتی کردیم که این چالش‌ها کمتر بشود. خواهش ما از صنعتگران و دولت‌مردان این است که موضوع انرژی پایدار را در صنعت کشور مرتفع کنند. یکی از چالش‌های ما قطعاً برق خواهد بود.

 

تصویر هوایی از پروژه آهن اسفنجی اقلید

 

مدیرعامل فولاد اقلید پارس تصریح کرد: دولت آقای رئیسی ۴۸ پروژه پیشران تعریف کرده که ما جزو آن پروژه‌ها هستیم و بر مشکلات ما مدام نظارت می‌شود. روزی ۴ میلیارد تومان طرح‌های مشابه ما سود خالصشان را از دست دادند. این بحث انرژی باید یک برنامه‌ریزی درست شود. دولت سعی کرده چالش‌ها را حل کند، اما الآن یک بحث اصلی ورود تجهیزات خارجی است که با قوانین فعلی دچار مشکل شدیم. این مشکل درزمینهٔ نوع ثبت سفارش و تخصیص ارز وجود دارد.

 

شریفی درباره شرایط سخت ورود تکنولوژی موردنیاز تولیدات معدنی و فولادی گفت: عملاً دست و پای ما بسته‌شده است ولی در حال حل آن هستیم. بحث دیگر قانون ساخت داخل است. ما یک تکنولوژی را در سال‌های قبل وارد کشور کردیم ولی بخشی را نتوانستیم وارد کنیم. الآن برای آن بخشی که نتوانستیم وارد کنیم نیاز به مجوز داریم. افرادی هستند که ادعا می‌کنند که می‌توانیم در داخل بسازیم ولی عملاً کارشناسان می‌گویند که این توان وجود ندارد و از آن‌طرف قانون اجازه ورود این نیازها را نمی‌دهد و این باعث می‌شود که ما قفل شویم. اگر تولید داخلی است باید ظرفیت آن وجود داشته باشد. آنچه توان آن وجود ندارد نباید به تولید داخل اصرار کرد. طرح‌هایی مثل ما نمی‌توانند این ریسک را انجام دهند که چند سال صبر کنند.

 

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.