تهران، اتوبان مدرس، بلوار نلسون ماندلا، خیابان کاج‌آبادی، پلاک 20
22045074 - 021​

درباره ما

چرا فولاد اقلید؟

بررسی تقاضای آهن اسفنجی بیانگر وجود بستر مناسب برای محصولات طرح می‌باشد. در كشور ایران میزان تولید آهن اسفنجی از ۶.۹ میلیون تن در سال ۲۰۰۶ به ۱۶ میلیون تن در سال ۲۰۱۶ افزایش‌یافته است كه مؤید رشد متوسط سالیانه ۷ درصد است. همچنین بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده در طرح جامع فولاد هم‌زمان با توسعه اقتصادی كشور و افزایش جمعیت تقاضا برای محصولات نهایی فولاد كشور در افق ۱۴۰۴ افزایش خواهد یافت و كشور ایران با تولید ۴۶ میلیون تن آهن اسفنجی و ۵۵ میلیون تن فولاد خام و صادرات ۱۲ میلیون تن به ترتیب سهمی معادل ۳.۵ درصد از تولید جهانی و ۲ درصد از تجارت جهانی را به خود اختصاص خواهد داد.

همچنین امتیاز ویژه‌ای كه این طرح توسعه‌ای برخوردار می‌باشد، باوجود واحدهای ذوب كشور و نیز با توجه به تقاضای رو به رشد آهن اسفنجی بر مبنای طرح‌های توسعه‌ای فولادسازی به‌عنوان مصرف‌کننده آهن اسفنجی، محصول این طرح با كمترین هزینه بازاریابی، به فروش خواهد رسید.

ازآنجاکه محل اجرای طرح باید متأثر از چهار عامل مهم دسترسی به مواد اولیه و امكانات زیربنایی، منابع آب و انرژی، دسترسی به بازار مصرف و دسترسی به نیروی كار ساده، متخصص انتخاب می‌گردید، مکان‌یابی طرح با توجه به معادن و کارخانه‌های مواد اولیه و در دسترس بودن بازار محصول، شهرستان اقلید تعیین شد. مکان واحد احیاء مستقیم اقلید در حدود ۱۴ کیلومتری شمال شرق اقلید و در کنار جاده طریق الرضا در همسایگی فولاد سلحشوران اقلید انتخاب‌شده است که از مهم‌ترین دلایل موقعیت ذکرشده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی به جاده مواصلاتی اصفهان ـ شیراز در فاصله ۴ کیلومتری
  • دسترسی به خط راه‌آهن یزد ـ شیراز در فاصله ۳ کیلومتری
  • دسترسی به خط انتقال آب مصرفی با ظرفیت ۵۰ lit/s و خط انتقال آب تصفیه‌شده با ظرفیت ۷۰ lit/s در فاصله ۵ کیلومتری
  • دسترسی به خط انتقال گاز ۵۶ اینچی
  • دسترسی به پلنت‌های تولید گندله (مواد اولیه) و نیز واحدهای ذوب‌آهن اسفنجی (محصول)

تاریخچه شرکت فولاد اقلید

اهداف شرکت فولاد اقلید

هدف شرکت فولاد اقلید، تولید سالانه یک میلیون تن آهن اسفنجی با تأکید بر حفاظت از محیط زیست است به نحوی که با تصفیه آب پسماند شهری و احداث نیروگاه، آب و برق مورد نیاز خود را تأمین کند به‌نحوی‌که با تصفیه آب پسماند شهری و احداث نیروگاه، آب و برق موردنیاز خود را تأمین کند؛ ۱۵۰ lit/s پس آب شهری که هدر می‌رفت تصفیه و همین‌طور برای ۲۶ مگاوات برق موردنیاز نیروگاه ۵۰ مگاواتی احداث خواهد شد.

آهن اسفنجی نیز محصول واسطه‌ای برای تولید فولاد است که از عملیات احیاء مستقیم سنگ‌آهن به دست می‌آید و دارای عیار بالای آهن است. آهن اسفنجی به‌عنوان اصلی‌ترین شارژ فلزی در كوره قوس الكتریكی و القایی استفاده می‌شود و جایگزین مناسب برای قراضه جهت ذوب است.

استفاده از آهن اسفنجی در تولید فولاد خام در مقایسه با چدن (تولید فولاد به روش كوره بلند) و آهن‌قراضه را می‌توان به‌صورت زير برشمرد:

  • كاهش مصرف مواد نسوز در فرايند توليد
  • كاهش مصرف انرژي (گاز طبيعي)
  • كاهش مصرف برق
  • كاهش مصرف الكترود
  • كاهش زمان توليد و به‌تبع افزايش راندمان توليد
  • افزايش كيفيت توليد مذاب و كاهش ضايعات فولاد

پروژه فولاد اقلید را می توان یکی از بزرگ ترین پروژه های زیر مجموعه آهن و فولاد کشور و برگ زرینی در صنعت استان فارس به شمار آورد چرا که شهرستان اقلید با دارا بودن پتانسیل عبور راه آهن شیراز – اصفهان و راه آهن در حال احداث یزد – اقلید دسترسی آسان به ذخایر معادن سنگ استان یزد را فراهم می نماید. از دیگر اهداف احداث کارخانه فولاد اقلید می توان به بر طرف نمودن مشکل اشتغال در این منطقه و ایجاد توسعه صنعتی و اقتصادی اشاره نمود.